marți, 9 aprilie 2013

Copacii mai "umani" ca noi!!!


Copacii - nu numai ca ne ofera aerul pe care il respiram - desi noi il poluam in continuare ca niste inconstienti - nu numai ca ne ofera umbra in zilele toride ale verii, nu numai ca ne ofera fructe, polen, frumusete si multe altele... dar ne ofera existenta. 

De ce m-am decis sa scriu acest articol? Simplu. Cu totii stim ca sistemul este de cacat, oamenii sunt de cacat si in general tot ce ne inconjoara in ziua de azi este de cacat, reusim sa ne gasim alinare, fericire si implinire doar in lucrurile marunte, printre care din punctul meu de vedere se gaseste si natura, copacii. 

Ce a constituit ultima picatura, in cazul meu, a fost un act de "barbaritate" rasfrant asupra unui biet corcodus inflorit din micuta gradina aflata in fata blocului meu. 

Aparent, este de ajuns ca o "ciufuta" de vecina sa se planga atunci cand o mananca lindicul, pentru ca "eroii" din primarie sa vina fuga-fuguta si sa DECAPITEZE "maleficul" corcodus inflorit. 

Sa va explic mai pe inteles ce am spus mai sus: 
Vecina "ciufuta" aparent s-a plans ca "maleficul" corcodus ii provoaca prea multa umbra, iar pentru asta singura solutie ar fi "OFF WITH IT'S HEAD!" (pentru cei care nu cunosc de unde vine aceasta fraza  vedeti : 



Asadar, "cavalerii" primariei, au simtit ca este de datoria lor sa "salveze" aceasta "domnita" neajutorata; au venit, l-au decapitat si au "salvat" ziua! 

Problema mea sta in felul urmator: De cand mama dracului, o singura persoana are cuvantul suprem in ceea ce priveste o proprietate a intregului bloc? Dar, aparent, dupa cum probabil suntem obisnuiti, nimeni nu intervine ca deh, "ce dracu e doar un pom". 

Daca ar exista pic de corectitudine in lumea in care traim, as zice eu , corect ar fi fost sa se faca treaba asta pe semnaturi ale locatarilor, dar din nou, de ce sa complicam treburile? Hartii, umblat din usa in usa... asteptat etc. "OFF WITH IT'S HEAD" e simplu, iar pe de alta parte, cred, si daca s-ar fi adunat semnaturi, cum spuneam mai sus, nu cred ca ar fi fost preamulti carora sa le pese, iar rezultatul ar fi fost acelasi. 


Ipocrizia intervine atunci cand pana si "PORCII" ( desi porcii dupa cum spunea Jean Reno in unul din filmele sale "LEON"  " Porcii, de obicei, sunt mai draguti decat oamenii" :  

 )
cand vin verile alea inabusitoare cu temperaturi de peste 40* cauta cu disperarea umbra unui copac, se bucura cand adie putin vantul si le mai racoreste grasimile de pe ei. Dar care vant dobitocilor? Daca se continua in ritmul asta vom ajunge un "desert de beton"! 

Traim cu iluzia ca omenirea "evolueaza", nu evoluam, ci devenim incetul cu incetul niste "bestii", dar culmea, pana si bestiile respecta mai mult natura, copacii. Bestiile, culmea, pe care noi le consideram inferioare noua, constientizeaza importanta naturii, pe cand noi "fiinte supreme" distrugem, taiem, construim, pana nu o sa mai ramana strop de verde. V-as recomanda sa urmariti urmatorul filmulet care reprezinta foooaaarte bine ceea ce incerc eu sa spun : 


In final, orice as spune in acest articol, orice as face, corcodusul nu mai este si probabil ii vor mai trebui alti 10 ani pana sa infloreasca din nou. 

4 comentarii:

http://blogpiscotica.blogspot.ro/ spunea...

Trist dar adevarat! Se apre ca adevaratele bogatii nu mai exista pentru multi oameni, dar atunci cand se trezsc cu inundatii, avalanse si alte dezastre incep sa-l invinovateasca pe D-zeu. Pacat,pentru ca pana se va trezi omu nostru,va distruge totul in jurul lui.
Eu sunt o norocoasa din acest punct de vedere pentru ca am un loc unde evadez din cotidian cam o data pe an, un satuc uitat de lume care e in mijlocul padurii si crede-ma ca aer mai curat decat acolo n-am intalnit pana acum...e ceva superb

Pixie spunea...

Ma bucur pentru ca ai un loc unde sa te refugiezi, si ma rog lui Dumnezeu sa nu ajunga corporatiile si in preajma satucului tau... sunt niste "bestii" dupa cum spuneam... ei merita "decapitati" nu sarmanii copaci care se chinuie sa ne duca in spate... Multumesc pentru comentariu!

Anonim spunea...

Romania a pierdut odata cu intrarea in era industriala agresiva peste 60 % din suprafata padurilor, iar din perioada Daciei, cifra creste la 80 %. Nu este alarmant. Deja-i dezastrul dezastrelor. Daca nu incepem sa replantam agresiv, o sa le para rau urmasilor ca ne-au avut de inaintasi. Cand spun agresv socotesc ca legal fiecare cetatean al Romnaiei ar trebui sa planteze corect ca sarcina de interes public cel putin 100 de arbori anual. Cred ca in 10 ani s-ar vedea rezultate satisfacatoare. Platim impozite si taxe care se duc aiurea. Eu as accepta inca o taxa pentru reimpadurire si as munci sa fac norma la plantat si pentru toti membrii familiei care nu sunt apti fizic pentru lucrarea asta. Da parca-i dupa mine :)

Pixie spunea...

Mare adevar graiesti! Pacat ca sunt prea putini oameni ca tine, ca noi carora le mai pasa cat de cat de ceea ce ne inconjoara!