miercuri, 19 iunie 2013

Alexandra Stan, Rihanna, Justin Bieber si alte vedete batute


Poate stiti sau poate nu... desi in ziua de astazi este cam greu sa gasesti pe cineva care nu are cont pe Facebook sau nu a auzit de Facebook... adica chiar cred ca este imposibil dat fiind faptul ca mai alaltaieri am auzit niste copilasi de vreo 10-11 ani strigand de Facebook in gura mare pe strada, dar nu despre asta este vorba. De cateva zile incoace Facebook-ul a fost impanzit de poze cu artista Alexandra Stan care a fost batuta. Am scapat de pozele cu Sabina fetita cu bentita acum ne concentram pe fata asta batuta. 

Nu spun ca sunt de acord cu violenta in general si mai ales violenta fata de femei, dar sa fim serios, motivul pentru care  toata lumea se agita atat de mult nu este faptul ca vezi Doamne dintr-o data a dat milostenia in noi si dintr-o data facem toti parte din Asociatia pentru Femei Abuzate. Nu sunt sigura daca asa se numesc asociatiile care se ocupa cu astfel de cazuri, dar oricum ati prins ideea. 

Ce ma macina pe mine este faptul ca oamenii sunt atat de parsivi si atat de prosti incat nici nu isi dau seama. Pai oameni buni, sariti voi asa de cur in sus daca va spun ca am vazut astazi o fetita batuta in ultimul hal pe strada de catre mama ei? (este un caz ipotetic, pana acum nu mi s-a dat sa vad asa ceva si probabil, daca Doamne fereste chiar s-ar intampla as interveni intr-un fel sau altul) NU! Nu faceti asta pentru ca nu va intereseaza, pe majoritatea nu ii intereseaza, si mai sunt si specimenele acelea care vin cu scuze de doi lei precum: "pai ea e mama copilei, ea stie cum sa o educe... nu ma pot baga eu".

Sunt sute de femei si copii abuzati zilnic, dar nimeni nu face un tamtam pe treaba asta, acum ca vezi Doamne o "vedeta" si-a luat-o in barna de la impresarul ei sau manager, ce o fi, gata toate pizdulicele de 14-15 ani sunt revoltate si sunt solidare in cazul Alexandrei Stan. La fel s-a intamplat si cand a fost batuta Rihanna si de Bieber ce sa mai zic, presupun ca s-au adunat fetite de 11 ani in fata casei lui si se tineau de mana si se rugau pentru el. 

Apelativul "OI", as spune eu, este poate prea generos pentru mentalitatea unora. Pana si oile sunt folositoare la ceva, dau lana, branza etc. Dar genul asta de oameni care sustin "vedetele batute"? Ce fac bine? Daca chiar sunt asa de solidari cauzei sa sustina Asociatiile care lupta impotriva violentei domestice. Sa anunte autoritatile in momentul in care vad o femeie sau un copil batuti, nu sa stea pe facebook si sa o sustina pe Alexandra Stan sau eu mai stiu ce alta "mare" vedeta. 

Inca odata, Romania, dar si alte tari, dovedesc faptul ca oamenii cred ca lupta pentru o cauza nobila, dar de fapt habar nu au ce fac. Vorba aia "bataia e rupta din rai", nu cred in violenta... dar oameni precum cei care se agita pe facebook pentru vedete batute, ar merita o bataie mai mare decat cei pe care ii sustin. 

Un comentariu:

Vioreld spunea...

Ce bine zici :D